Google+ Followers

keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Savilaastirappaus kantavaan väliseinään

Kiinnostuimme vuosi sitten savesta rakennusmateriaalina. Taloa suunnitellessamme pohdimme, mihin huoneeseen saviseinä sopisi, mutta kun talopaketin hankkimisen aika tuli, väliseinämateriaaleiksi päätettiin hirsipaneeli ja kipsilevy. Savi tarvitsee huokoisen tai karkean tartuntapinnan, joten saven kokeileminen jätettiin hautumaan.Kun Reinolan isäntä oli saanut tuvan kantavan väliseinän muurattua, pääsimme kokeilemaan savilaastia harkkoseinän pinnoittamiseen. Hankimme materiaalit jyväskyläläiseltä Villecolta, joka muun muassa myy luonnollisia rakennusmateriaaleja.


 Muurattu seinä tasoitettiin Claytecin hienolla savipäälilaastilla. Savi oli Reinolan isännän mielestä erittäin miellyttävä materiaali työstää. Pitkästä aikaa väsyneen rakentajan silmissä pilkahti aito tekemisen ilo.


Tasoitusrappaus jätettiin muutaman päivän pituisen laskettelureissun ajaksi kuivumaan. Vastaava mestari kävi taasen työmaalla tarkistamassa työnjäljen;-)


Talvilomaviikon lopussa Reinolan isäntä oli saanut paneloitua poikkihirren molemmin puolin. Myös toispuoleisia kipsilevyväliseiniä on jo paljon pystyssä.


Kuivumistauon jälkeen päälilaastin päälle vedeltiin Clayworksin pintalaasti.Keittiökaapiston taakse jäävään osaan hirsipaneelia ei tuhlata.


Mica-kiveä sisältävä savi on sävyltään Stone. Väri muistuttaa betonia ja luultavasti tummuu aavistuksen, jos sen pintaan laittaa lasitteen. Tällä erää pinta on oikein passeli.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti