Google+ Followers

lauantai 28. kesäkuuta 2014

Vierailulla Villa Merenguessa


Kävimme koko perheen voimin Kalajoen loma-asuntomessuilla katsastamassa Hongan messukohteen nro 16. Minua kyseisessä kohteessa kiinnosti erityisesti harmaa värimaailma, mutta myös muutamat arkkitehtuuriset yhtymäkohdat Reinolaan. Olin bongannut Villa Merenguen vasta loma-asuntomessujen mainoksista, joten tuntui ihmeellisestä nähdä joitakin Reinolan ratkaisuja jo valmiissa kokonaisuudessa.


Kalajoen loma-asuntomessujen yhtenä teemana olivat terassit. Mieheni on harkinnut Reinolaan lehtikuusta ja komposiittia, minä oikeastaan vain jotakin sävyttämätöntä puuta, jonka väristä tulee mieleen rantahietikko. Komposiittia näkyi messuilla yllättävän vähän, mutta Hiekkasärkiltä vuokraamassamme majapaikassa totesimme, että komposiitti ei ole meidän juttu: ainakin tummassa komposiittiterassissa naarmut näkyvät yllättävän hyvin.


Villa Merenguen lehtikuusta oleva terassilaudoitus näytti luonnollisen kauniilta ja erityisesti minua viehätti terassille tehdyt istutuslaatikot, joissa kasvoi koristeheinää. Kohteen sisustuksen on suunnitellut Jaana Niemi, jolla on Sisustuspaletti-niminen yritys. Mietin, kuinkahan paljon ihmiset mahtavat kysellä messusisustusten tuotteiden ja materiaalien perään sisustussuunnittelijoilta. Helpottaisikohan ketään, jos tuotetiedot voisi tarkistaa vaikka blogikirjoituksesta? Kokeilen kepillä jäätä ja laitan tähän kuvia, joista esillä olleet tiedot näkyvät.


Näitä tuotelistauksia on muuten messupäivänä huomattavasti helpompi kuvata kuin itse sisustusta. Välillä tahtoo jäädä joku vieraskin messukävijä mukaan amatööribloggaajan sisustuskuvaan, sorry! Villa Merenguen sisustuskuvia löytyy muun muassa kohteen Facebook-sivulta täältä.


 Itseäni kiinnosti ison vaaleanharmaan lattialaatan tuotetiedot, sillä haluaisin Reinolan isoon "tupaan" yhtenäisen lattiapinnan. En ole vielä saanut puhuttua miestä ympäri, mutta onhan tässä vielä aikaa saada omakin mieli muuttumaan. Myös tiilestä muuratun takan pinnoitemateriaali kiinnosti. Tikkurilan Aitokiven värikoodin voit tarkistaa alla näkyvästä kuvasta.


Kodinhoitohuoneen valkoiset kalusteet ja valkoinen katto raikastavat harmaata tilaa. Aina kodinhoitohuoneen ei tarvitse olla valkoinen ollakseen raikas!


Kodinhoitohuoneen tuotelistausta en huomannut, mutta olisiko seinän maalina Tikkurilan Luja himmeä J487, kuten viereisessä wc:ssä?
Käsityöläisyys yhdistyi Villa Merenguen sisustuksessa moderniin. Itseäni ilahdutti myös Halpahallin tekstiilien käyttö. Kaiken ei aina tarvitse olla Vepsäläisestä ollakseen hyvännäköistä.
 En kuitenkaan voi kieltää, ettenkö juuri nyt himoitsisi Vepsäläisen betonikalusteita, joita oli ripoteltu useisiin messukohteisiin. Betonikalusteet tekivät minulle Kalajoella sen, minkä String-hyllyt Hyvinkäällä.

Makuuhuoneen viereiseen vessaan pääsin kurkistamaan pyynnöstä, mutta koska tila ei ollut tarkoitettu messuvieraiden tutkittavaksi,  tuotetietojakaan ei sitten löytynyt. Päättelen, että seinällä on sama iso laatta kuin muiden tilojen lattiassa, mutta kieltämättä boordikin näytti kiinnostavalta.


Wc:ssä suihku ja pönttö oli erotettu laatoitetulla seinämällä, joka oli yläreunasta avoin. Samanlaista ratkaisua olen miettinyt Reinolan rantasaunalle.


Suihkussa olevaa syvennystä olen puolestani suunnitellut sisälle taloon isoon suihkutilaan. Joissakin messukohteissa shampoopullosyvennykset oli valaistu. Haluanko kuitenkaan valaista ei aina niin tyylikästä shampoopullokokoelmaamme? Tämän ajatuksen kirjoitin jo aiemmin muistikirjaan Reinolan valaistusta ideoidessani.


Messukohteen somistaminen talonpoikaisantiikilla ja käsitöillä ihastutti. Liekö syynä se, että itseltänikin löytyy samantapaisia esineitä?


Ei nykyisin uskoisi, että olen joskus kansalaisopiston kurssilla punonut tai oikeastaan kiertänyt ja ommellut kaislasta samantyylisen korin!


Olin terottanut isommalle jälkikasvulle, että tsemppaisivat messupäivän, ja hyvä kokemushan siitä lopulta kaikille jäi, kun mukavia kotiinviemisiäkin lopulta löytyi. Siitä ja muusta messuannista myöhemmin! 

  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti