Google+ Followers

tiistai 10. kesäkuuta 2014

Nyt on talolle lupa ja paikka!

Eilen tipahti postiluukusta rakennuslupa. Rakennusluvan käsittelyyn Laukaan rakennusvalvonnalta kului pari viikkoa. Tuona aikana ehdimme jo päivittämään hakemusta, sillä johtava rakennustarkastaja pyysi lisäämään asemapiirrokseen maalämpökaivon paikan ja ehdotti myös isomman laiturin lisäämistä samaan syssyyn. Emme ole sen kummemmin suunnitelleet koko laiturin rakentamista, mutta kaiken varalta pitemmänsorttisellekin virvelinheittolankulle on nyt sitten jo lupa valmiina.
Pihasuunnittelijamme Jarmo Väisäsen kanssa ehdimme tavata eilen illalla, ja päivitetty pihasuunnitelma näyttää nyt tältä:
Keskeltä taloa rantaan johtava pihakiveys on poistunut ja kulku saunalta rantaan on on siirtynyt vapaamuotoisemmaksi kivituhkapoluksi tai muuksi vähemmän muodolliseksi materiaaliksi. Asemapiirroksessa näkyvä laatoituksen määrä rupesi jo vähän ahdistamaan, kun terassiinkin aiotaan panostaa oikein kunnolla. Terassia pitkin pääsee karkaamaan sukkasillaan jo varsin pitkälle!


Rakennuslupahakemukseen päätyi alla näkyvä pohjapiirros. Kerrosalaa kokonaisuudella on yhteensä 236,5 m2. Huoneistoala talossa on 196 m2, saunassa 21,5 m2. Talon ulkoseinät ovat Hongan painumattomasta hirrestä, jonka vahvuus on 204 mm. Saunan painumattomat hirret ovat paksuudeltaan 134 mm. 
Julkisivuista olen julkaissut jo aiemmin 3D-kuvia, mutta laitetaanpa nämä viralliset julkisivukuvat nyt vielä tähän näytille, jos niistä sattuisi joku toinenkin rakentamista suunnitteleva inspiroitumaan!

Laukaan rakennustoimen kanssa homma on sujunut varsin mallikkaasti. Kun mieheni pari viikkoa sitten vei rakennuslupahakemuksen Kuntalaan, johtava rakennustarkastaja oli tokaissut tyyliinsä sopien: "No mutta tämähän on jo käsitelty!" Hän tarkoitti sillä varmasti sitä, että tunsi meidän rakennushankkeemme jo varsin hyvin, mutta joka tapauksessa itselleni tuli sellainen omituinen pelonsekainen tyytyväisyyden tunne, että suunnitteluvaihe alkaa todellakin olla nyt loppusuoralla.


Tänään oli kunta käynyt merkkaamassa rakennusten paikat, ja äsken soitti kaivurimies ja kysyi, joko huomenna passaa tulla hommiin. Ei kai tässä muu auta kuin antaa mennä vaan, vaikkei ihan kaikkia suunnitelmia ole vielä saatukaan. Tekemällä se Reinolakin valmistuu eikä vain suunnittelemalla! Vai miten se Reinolan emännän motto menikään...
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti