Google+ Followers

maanantai 30. kesäkuuta 2014

Riipputuolista tuli lempipaikka

Lapsemme löysivät Kalajoen loma-asuntomessualueella kivan erilaisen taukopaikan. Messuravintolan takana olevaan männikköön oli ripustettu kolme värikästä riipputuolia. Riipputuolit viehättivät lapsia siinä määrin, että minäkin uskaltauduin istahtamaan sellaiseen. Tuntui yllättävän mukavalta! Keikuimme tuoleissa tovin hymysuin kiherrellen. Mieleni valtasi kaukainen muisto lapsuuden kiireettömistä kesäpäivistä. Aah... Mutta meillähän oli juuri nyt meneillään sellainen!

Hamacamundo-riipputuolit Kalajoen loma-asuntomessuilla

Valuessamme lasten kanssa hitaasti kohti messuportteja satuimme riipputuolimyyjän kojulle ja eipä aikaakaan, kun lapset olivat taas keinumassa samaisissa linnunpesissä. Vaikka minulla oli kolme muksua mukanani, kojulla tuntui kuitenkin rennolta odotella (siinä määrin kuin se messupäivän ehtoopuolella on ylipäätään puolitoistavuotiaan kanssa mahdollista), että vielä viimeistä messualuekoukkaustaan tekevä mieheni saavuttaisi meidät.

Kojulla oli monenvärisiä riipputuoleja: yksivärisiä, monivärisiä ja raidallisia. Poika tykkäsi punavalkoisesta ja tyttö farkunsiniharmaasta. Minua puolestaan viehätti beige-harmaa. Kun taapero karkasi takahuoneen puolelle, sieltä löytyikin vielä parempi eli harmaa-vaaleanharmaa. Hamaca alkoi kiinnostaa.

Puuvillalangasta kierrettyä puuvillanarua

Kojullaan riipputuoleja myymässä ollut Mikko kertoi maahantuovansa riipputuolit Nicaraguasta. Hän kertoi löytäneensä kontaktin sisarensa kautta, joka on asunut maassa pitkään. Minua riipputuoleissa viehätti niiden kotikutoisuuden tuntu. Ne näyttivät laadukkaalta käsityöltä, jollaista vain oma äitini osaisi tehdä. Minä en. Materiaalin tunnistin, mutta tekotapaa en ymmärtänyt. Puuvillalangan virkkausta? Ei vaan puuvillanarun viitelöintiä.

Puuvillanaru valmistetaan puuvillalankaa kiertämällä. Kun narua on tarpeeksi paljon, joustava verkko valmistetaan viitelöimällä. Tekniikassa narut menevät kudoksessa lomittain, eikä väliin tehdä solmuja. Solmujen puuttumisen vuoksi kudos joustaa, ja tuoli muotoutuu istujan muotojen mukaan.

Joustava kudos syntyy viitelöintitekniikalla.

Kun mieheni löysi meidät, uskaltauduin kaupantekoon. Väsyneenä ei kannata tehdä kookkaita heräteostoksia yksin, vaikka katras kuinka kannustaisi. Riipputuolissa kiteytyi hyvin Kalajoen loma-asuntomessupäivän sisustuksellinen anti, jota halusin saada mukaani myös Reinolaan: jotain harmaata, luonnonmateriaaleja sekä aitoa käsityötä.

Riipputuoleja lähti mukaamme kaksi. Zebrat-kuosinen harmaa-vaaleanharmaa riipputuoli on riippunut takaterassillamme kolmatta päivää ja suosio senkun jatkuu: alkuun vuoroista riideltiin, mutta nyt enemmän kotona ollut koululainen on ehtinyt lukea siinä jo kaksi Neiti Etsivää. Lukemisen lisäksi riipputuoli tuntuu soveltuvan hyvin myös keksien syömiseen ja mehun juomiseen. Chillailusta puhumattakaan!

Riipputuoli terassilla - lempilukupaikka

Viileä sadepäivä ei näyttänyt haittaavan tippaakaan, kun tytär oli taas tänään vetäytynyt viltin kanssa riipputuoliin lukemaan Carolyn Keeneä. Ei nähnyt eikä kuullut mitään muuta.

Mukavan löytömme saatavuudesta osaan kertoa sen, että Hamacamundo-riipputuoleja myydään muun muassa tulevilla Jyväskylän asuntomessuilla sekä osoitteessa hamacamundo.fi. Tervetuloa kaikki kaverit kokeilemaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti