Google+ Followers

keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Lauha talvi ei suosi ruoppausta

Tänä talvena pakkanen ei ole paukkunut tarpeeksi.  Kaivurimies nro 1.  ei nimittäin ole tullut edes kokeilemaan rantamme jään kantavuutta. On tainnut olla kyllä muitakin kiireitä. Viime viikolla samainen kaveri oli kuulopuheiden mukaan käynyt nostamassa nosturillaan Tyvelänlahdesta erään toisen jäihin tipahtaneen kaivurin. Että huonolta näyttää jäätilanne Laukaassa.

Maanantaina mieheni soitti uudelle kaivinkonekuskille, joka kuitenkin oli vielä kiinnostunut yrittämään. Hän sanoi virittävänsä pumpun jäälle puolen viikon maissa ja arvioivansa jään paksuutta jäädytyksen jälkeen uudelleen. Maaliskuun lopulla hän sitten mahdollisesti kokeilee, josko jää kantaisi konetta. Jos ei jää silloin riitä, niin sitten homma siirtyy seuraavalle talvelle. Tai sitä seuraavalle. Tiedä enää näistä Suomen talvista.

Äsken kävin ylärinteen naapurissa Jukka-Talo-esittelyssä ja huomasin, että Reinolan rannassahan on joku hommissa. Loistavaa! Kävin esittäytymässä ja pyysin lupaa ikuistaa jäädytysyrityksen. Ujo mies ei kuvaan uskaltautunut, mutta kuten kuvasta näkyy, nyt on ainakin yritystä! Nyt lisää pakkasta, kiitos!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti