Google+ Followers

sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Sneak peek Jyväskylän asuntomessualueelle

Viikonloppuna Kontio hirsitalot ja -huvilat järjesti ensi kesän asuntomessukohteessaan Jyväskylän Äijälänrannassa taloesittelyn. Kontion messutalo on nimeltään Laajaranta.


 Parkkipaikalta esittelytalolle kävellessämme bongasimme Honkarakenteen kaksikerroksisen Harmonia-messutalon.


 Honkarakenteen pulpettikattoisen hirsitalon takaa pilkistää Honkatalon Cube 170.


Edempänä Rekoolinkatua sijaitsee Honkatalojen toinen kohde: Polar 165Reinolan kenties lopullisia pohjakuvia odotellessa ajatukset ovat kääntyneet jo ulkoväritykseen. Harmaa ulkoväritys on ollut suunnitelmissa, ja piipahdus messualueella tarjosi harmaan ulkovärityksen puntarointiin hyvät esimerkit. Kuten yllä olevista kuvista näkyy, kaikki hirsitalot ovat harmaita. Ja aika tummia sellaisia.

 Laajaranta-nimisen talomallin hopeaan vivahtava harmaa oli hirsitalojen pintakäsittelyistä upeimman näköinen. Valoisammalla kelillä väri näyttää varmasti vielä vaaleammalta, mutta aivan vaaleanharmaasta kyseinen maalisävy ei taitaisi käydä;-) Pidän myös kovasti sokkelista.


Ikkunoiden ja ovien sävy on todennäköisesti tummanharmaa RR23. Profin Oy:n valmistama lasiliukuseinä on aivan ihana.


Kontion messutalo on käsitelty luonnonöljypohjaisella Diotrolin Silverwood Opaque -pintakäsittelyaineella. Oululainen maalausfirma Domuon jälleenmyy sveitsiläistä tuotetta Suomessa. Linkistä voit lukea lisää hirsirakennuksiin tarkoitetusta hengittävästä Diotrol-pintakäsittelyaineesta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti