Google+ Followers

torstai 24. huhtikuuta 2014

Rantakaislikko pois!

Pääsiäisen pyhinä tontille oli ilmestynyt kaivinkone. Tiistaina lähdin vaunuilemaan Kylmäniemeen, jossa hääri peräti kolme kaivinkonetta yhtäaikaa. Aah, mitä murinaa! Rannalta tapasin apupoika Anteron alias herra Revonkorven katselemassa rannalta kaihoisasti, kuinka mestari Partti kauhoi lällykasoja pohjasta. Siinä sai rantakaislikko pohjamutineen kyytiä!


Vesi on nyt todella matalalla, joten päätimme tilata kaivurin kokeilemaan pohjan kantavuutta. Aikaisemminhan meillä oli tarkoituksena ruopata ranta jään päältä. Onneksemme Reinolan rannan pohja osoittautui kovaksi, ja kaivuri pääsi kaapiman juurikasvustoa helposti suunnittelemamme viidenkymmenen metrin päähän saakka.


Ranta jätettäneen aika matalaksi, joten pitkälle saan keväisin kahlata, ennen kuin napa kastuu. Lasten turvallisuus kuitenkin ennen kaikkea!


Moskat läjitettiin rantapenkereen hunttiin. Kuvassa ne eivät ole vielä määränpäässään. Toiveissa olisi, että pohjoispuolen naapuritontti menisi nyt kaupaksi ja sielläkin tontinrakennustyöt aloitettaisiin"pihan perältä". Kun nimittäin löysältä lehmänsonnalta muistuttavaa rantalillinkiä nostelee, se leviää samalla osittain veteen ja kulkeutuu taas sitten rajoista piittaamatta ympäriinsä. Selvää on, että meidän ei kannattaisi laittaa kangasta ja hiekkaa, ennen kuin naapurien rannat siistitään. Harmi, ettei Laukaan seurakunta siistinyt kauppaamiensa rantatonttien rantoja viime kesänä, vaikka vielä keväällä tarjoustenjättövaiheessa niin lupaili. Laukaan kunnalta päättyi juuri Laajalahden tonttien hakuaika ja kunta kaivaa parhaillaan tonttien rantoja fiksumpaan kuntoon; onni ja säästö heidän tontinostajilleen.


Itse tontilla ei ole vielä kauhaa isketty maahan, sillä "muutama" suunnitelma on vielä vaiheessa saatika tilattukaan. Miehen työreissut ja omat harrastukseni ovat hidastaneet suunnitteluprosessia melkoisesti. Onneksi oma harrastukseni on sellainen, että edes muiden raksaprojektit edistyvät;-)


Eilen kone oli lähtenyt ja jättänyt jälkeensä kasvillisuudesta siivotun kaistaleen. Vesi sameni joksikin aikaa ja liito-oravan reitiltä katkesi oksa tai pari, mutta ei tässä varmasti mitään luonnonkatastrofia aiheuteta. Ehkä ne hauet pysyvät kuitenkin hetken vähän kauempana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti